Джамбалая

вход през zajenata.bg
Джамбалая
admin
Добавена от: admin
17038
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

6 тънки парчета бекон 
4 наденички (с подправки) 
1 глава лук, нарязана 
2 скилидки чесън, ситно нарязани 
1 зелена чушка, нарязана на ивици
сол, черен пипер 
1 ч.л. чили на прах 
1 ч.л. риган 
1 ч.л. мащерка 
1 ч.л. чубрица
2 домата, нарязани на кубчета 
250 мл пилешки бульон от кубче 
200 мл доматен сок 
300 гр. скариди, предварително бланширани

Джамбалая е ястие, вдъхновено от френската и италианската кухня. Традиционно се приготвя от три части: първо - месо със зеленчуци, след това - ориз и накрая - скариди. Ето и точната рецепта:

Нарежете бекона на по-големи кубчета, а наденичките - на едри парчета. В голяма тенджера загрейте малко олио и поставете бекона. Оставете го да се запържи, докато стане хрупкав. Добавете наденичките, лука и чушката. Пържете, докато зеленчуците омекнат.
След това добавете подправките, ориза, доматите, доматения сок и бульона. Когато сместа започне да ври, намалете температурата и оставете да къкри, докато се свари оризът. Ако е необходимо, добавете още малко вода или бульон.
Щом оризът се свари, поставете скаридите, хубаво разбъркайте и изключете котлона.
Похлупете тенджерата с капак и оставете ястието да престои 5 минути, преди да сервирате.
- Сервирайте със ситно нарязан пресен магданоз .
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft