Принцесата на Уелс Кейт Мидълтън е особено внимателна какво яде и по кое време. Стройната си фигура дължи на дисциплинирания начин на живот, който включва здравословна храна и умерена физическа активност.
Но и тя, както всички жени по света, понякога не може да устои на „изкушенията“, а карамеленият пудинг определено е удоволствието, на което не може да каже „не“.
Десертът, наречен " Sticky toffee pudding " е любимият деликатес на принцесата на Уелс, на който тя остава вярна от детството си.
Този десерт има дълга традиция в британската история.
Той съдържа много калории, но е толкова вкусен, че дори принцесата е готова да "затвори очи", когато стане дума за него. Кейт често яде тази торта в малкия ресторант "Old Boot Inn", където прекарва много време като дете.
„Кейт е дискретна, когато пристигне, и казва само мили думи на персонала.“ „Тя е любезна и винаги хвали готвача, който й приготвя идеално влажен и полусладък карамелен пудинг“, каза главният готвач пред списание People.
Ето как се приготвя любимият десерт на Кейт Мидълтън от емблематичния британски готвач Джейми Оливър . Можете да коригирате рецептата по ваш вкус, а ето оригинала:
Любимият десерт на Кейт Мидълтън - карамелен пудинг
Продукти:
- 200 грама пресни фурми без костилки
- 1 чаена лъжичка сода бикарбонат
- 80 грама разтопено масло
- 170 грама захар
- 2 големи яйца
- 170 грама брашно
- ¼ чаена лъжичка смляна канела
- 2 супени лъжици прясно мляко
- 2 супени лъжици кисело мляко
За карамеления топинг:
- 115 грама масло
- 115 грама кафява захар
- 140 мл сладкарска сметана
Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Сложете фурмите в съд със сода за хляб и ги залейте с 200 мл гореща вода. Оставете ги да престоят няколко минути, за да омекнат, след което прецедете. Пасирайте фурмите в блендер до получаване на пюре.
През това време маслото и захарта се разбъркват с дървена лъжица на пяна, добавят се яйцата, брашното, канелата и млякото. Разбъркайте добре, след това добавете кисело мляко и смлените фурми.
Сместа се изсипва в намазан с масло огнеупорен съд или предназначена за това форма и се пече в предварително загрята фурна за 35 минути.
Докато пудингът се пече, направете топинга, като задушите маслото, захарта и сметаната, докато захарта се разтопи и топингът се сгъсти и потъмнее.
Сервирайте пудинга залят с карамеления сос, а още по-добре ако допълните всичко с топка ванилов сладолед.