Джейми Оливър приготвя любимия сладкиш на Кейт Мидълтън по тази рецепта - уникално вкусен е!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Джейми Оливър приготвя любимия сладкиш на Кейт Мидълтън по тази рецепта - уникално вкусен е!
Джейми Оливър приготвя любимия сладкиш на Кейт Мидълтън по тази рецепта - уникално вкусен е!
6456
Джейми Оливър приготвя любимия сладкиш на Кейт Мидълтън по тази рецепта - уникално вкусен е!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Принцесата на Уелс Кейт Мидълтън е особено внимателна какво яде и по кое време. Стройната си фигура дължи на дисциплинирания начин на живот, който включва здравословна храна и умерена физическа активност.

Но и тя, както всички жени по света, понякога не може да устои на „изкушенията“, а карамеленият пудинг определено е удоволствието, на което не може да каже „не“.

Десертът, наречен " Sticky toffee pudding " е любимият деликатес на принцесата на Уелс, на който тя остава вярна от детството си.

Този десерт има дълга традиция в британската история.

Той съдържа много калории, но е толкова вкусен, че дори принцесата е готова да "затвори очи", когато стане дума за него. Кейт често яде тази торта в малкия ресторант "Old Boot Inn", където прекарва много време като дете.

„Кейт е дискретна, когато пристигне, и казва само мили думи на персонала.“ „Тя е любезна и винаги хвали готвача, който й приготвя идеално влажен и полусладък карамелен пудинг“, каза главният готвач пред списание People.

Ето как се приготвя любимият десерт на Кейт Мидълтън от емблематичния британски готвач Джейми Оливър . Можете да коригирате рецептата по ваш вкус, а ето оригинала:

Любимият десерт на Кейт Мидълтън - карамелен пудинг

Продукти:

  • 200 грама пресни фурми без костилки
  • 1 чаена лъжичка сода бикарбонат
  • 80 грама разтопено масло
  • 170 грама захар
  • 2 големи яйца
  • 170 грама брашно
  • ¼ чаена лъжичка смляна канела
  • 2 супени лъжици прясно мляко
  • 2 супени лъжици кисело мляко

За карамеления топинг:

  • 115 грама масло
  • 115 грама кафява захар
  • 140 мл сладкарска сметана

Приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Сложете фурмите в съд със сода за хляб и ги залейте с 200 мл гореща вода. Оставете ги да престоят няколко минути, за да омекнат, след което прецедете. Пасирайте фурмите в блендер до получаване на пюре.

През това време маслото и захарта се разбъркват с дървена лъжица на пяна, добавят се яйцата, брашното, канелата и млякото. Разбъркайте добре, след това добавете кисело мляко и смлените фурми.

Сместа се изсипва в намазан с масло огнеупорен съд или предназначена за това форма и се пече в предварително загрята фурна за 35 минути.

Докато пудингът се пече, направете топинга, като задушите маслото, захарта и сметаната, докато захарта се разтопи и топингът се сгъсти и потъмнее.

Сервирайте пудинга залят с карамеления сос, а още по-добре ако допълните всичко с топка ванилов сладолед.

карамелен пудинг Кейт Мидълтън

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft