Ако не си представяте живота си без джинджифил , опитайте да се да го култивирате. Така ще ви спести много пари и винаги ще имате пресни корени.
Лечебните свойства на джинджифила може да бъдат много дълъг списък. Той е много полезен за укрепване на имунната система и е значително по-ефективен в борбата срещу вирусни инфекции. Но в същото време, джинджифилът е доста скъпо удоволствие. Не губете пари за закупуването му, а се опитайте да го отгледате на прозореца. Така че винаги ще се насладите на пресни корени на този магически плодове.
В домашни условия джинджифилът се чувства много добре. Важно е да се знае, че това растение има вегетационен период, който трае 8-10 месеца. Джинджифил корен е засажда през февруари-март.
Преди засаждане, коренът трябва да се събуди. Сложете го в слаб разтвор на вода и перманганат (калиев перманганат, продава се в аптеките) и го оставя там в продължение на няколко часа. След това, поставете в найлонова торбичка, като корените не получат очички, като например картофи.
След това, разделете корена на няколко части, всяка от които трябва да имат най-малко една добре развита пъпка.
Посадете тези парчета в плитки, но широки саксии, пълни с пръст, хумус и пясък в съотношение 1: 1: 1.2
Първите издънки трябва да се появят в продължение на 1-2 месеца. В добро състояние, зелените стъбла могат да достигнат височина от един метър.
През есента, когато леторастите умират, извадете корените, почистете ги от пръстта и ги съхранявайте на сухо място.
Пресен джинджифил корен дръжте долния рафт на хладилника за около месец, и се изсушава (на прах) за 4 месеца.