Ако сте наши читатели от дълго време , вероятно сте забелязали, че от все сърце се грижим за вашето здраве и гледаме да ви предоставяме рецепти за здравословни десерти . И нашата настояща рецепта като цяло е на 80-то ниво по полезност! Захаросан джинджифил - той е вкусен и интересен. А фактът, че пикантността му повишава имунитета и подмладява организма на клетъчно ниво, повишава рейтинга му хиляди пъти.
Изберете джинджифил с най-тънката кожа: свеж и сочен. Не нарязвайте корена твърде тънко: филийките след изсушаване могат да станат чупливи и твърди.
Захарният джинджифил е вкусен сам по себе си и не по-малко перфектен като пикантно допълнение към тортите и мъфините. Не забравяйте да запазите джинджифиловия сироп ! Въз основа на него ще приготвите най-полезните напитки, които ще ви помогнат да подобрите здравето си и да отслабнете.
Съставките
джинджифил 220 g
захар 200 g
вода 150 g
подготовка
Измийте и обелете джинджифила. Коренът се нарязва на пръстени с дебелина 0,3–0,5 мм.
Сложете джинджифила в малка тенджера и напълнете с вода. Поставете на котлона, изчакайте да заври. Варете за около 10 минути. Прецедете парчетата в гевгир, изплакнете със студена вода.
Добавете захар към водата, в която се вари джинджифилът. Бъркайте, докато се разтвори напълно, след това потопете парчетата джинджифил в сиропа и върнете тигана към печката. Варете 40 минути.
Прецедете джинджифила. Запазете сиропа и изсипете в стъклен съд с капак. Поставете парчетата върху хартиена кърпа и подсушете- това може да стане или във фурната за 3-4 часа при 100 градуса, или при стайна температура в продължение на два дни.
Дръжте захаросаните плодове затворени в стъклена купа . Преди да съхраните джинджифила, го оваляйте в обикновена или пудра захар, така че парчетата да не се слепват. Време е да споделите рецептата за добра почерпка с приятели!