350 гр. брашно
1 ч.л. сода бикарбонат
2 ч.л. смлян джинджифил
100 гр. масло
175 гр. кафява захар
4 с.л. светъл захарен сироп
1 разбито яйце
За украса: разтопен бял или черен шоколад/белтъчна глазура
Пресейте брашното, смесете го с 1 ч.л. сода бикарбонат и 2 ч.л. джинджифил. С пръсти втрийте размекнатото масло в брашнената смес, така че да се оформят трохи, след това добавете кафявата захар, сиропа и разбитото яйце. Объркайте и омесете на тестена топка. Оставете тестото в хладилник за 1/2-1 час, след което го разточете върху хартия за печене на тънък пласт. Изрежете с форма за сладки човечета (около 12 от това количество тесто). Поставете ги върху намазнена или покрита с хартия за печене тавичка и пъхнете във фурната на 190ºC. Щом се зачервят ги извадете да изстинат.
Върху готовите сладки нарисувайте с помощта на пош или шприц скелет от белия шоколад и лице - от черния.