Джинджифилови скелети

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сладки
Джинджифилови скелети
Джинджифилови скелети
admin
Добавена от: admin
15009
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

350 гр. брашно
1 ч.л. сода бикарбонат
2 ч.л. смлян джинджифил
100 гр. масло
175 гр. кафява захар
4 с.л. светъл захарен сироп
1 разбито яйце
За украса: разтопен бял или черен шоколад/белтъчна глазура

Пресейте брашното, смесете го с 1 ч.л. сода бикарбонат и 2 ч.л. джинджифил. С пръсти втрийте размекнатото масло в брашнената смес, така че да се оформят трохи, след това добавете кафявата захар, сиропа и разбитото яйце. Объркайте и омесете на тестена топка. Оставете тестото в хладилник за 1/2-1 час, след което го разточете върху хартия за печене на тънък пласт. Изрежете с форма за сладки човечета (около 12 от това количество тесто). Поставете ги върху намазнена или покрита с хартия за печене тавичка и пъхнете във фурната на 190ºC. Щом се зачервят ги извадете да изстинат.

Върху готовите сладки нарисувайте с помощта на пош или шприц скелет от белия шоколад и лице - от черния.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft