300 г брашно
щипка бакпулвер
100 г захар
20 г ванилова захар
1 бр. яйце
200 г масло
70 г настърган захаросан джинджифил
За намазване:
1 бр. жълтък
За украса:
100 г готова глазура
Замесва се тесто от посочените съставки в дадената последователност (от джинджифила се използват само 30 г). Полученото тесто се увива във фолио и се оставя за 30 минути на студено. След това на части се разточва тесто с дебелина 3 мм. Изрязват се формички с резец или чашка и се нареждат върху застлана с готварска хартия тава. Жълтъкът се разбива с 2 с.л. вода и с него се намазват изрязаните сладки. Пекат се се около 15 минути при температура 180 С. Оставят се да изстинат. Приготвя се глазурата (може и готова от пакетче, или пък бяла глазура по изпитана Ваша рецепта) и с нея се украсяват сладките - с шприц или пък се разнася с лъжичка. Отгоре джинджифиловите сладки се украсяват с останалото количество захаросан джинджифил, нарязан на малки парченца.