Джоланче в бира-Може да се приготви и луксозно: Изпитана рецепта

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Джоланче в бира-Може да се приготви и луксозно: Изпитана рецепта
Джоланче в бира-Може да се приготви и луксозно: Изпитана рецепта
575
Джоланче в бира-Може да се приготви и луксозно: Изпитана рецепта
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Как да сготвим вкусен джолан

Дори и най-евтините парчета месо могат да бъдат вкусни. Сега ви споделяме една рецепта за вкусни джолани в бира.

Баварски джолан със зеле е фантастично ястие, което не е трудно за приготвяне.

Съставки:

  • Свински джолан – 1-1,5 кг
  • Чесън – 6 скилидки
  • Лук – 2 бр.
  • Син лук - 1 бр.
  • Моркови – 2 бр.
  • Джинджифил – 15 гр
  • Люта чушка – 1 бр
  • Магданоз – 20 гр
  • Стрък целина – 2 стръка
  • Дафинов лист – 3 бр.
  • Зърна черен пипер – 10 бр.
  • Тъмна бира - 0,5 л
  • Вода - в зависимост от обема на тигана
  • Сол – 2 с.л. 

Марината:

  • Растително масло - 120 мл
  • Аджика - 60 гр
  • Горчица - 1,5 супени лъжици. 
  • мед – 2 с.л. 
  • Сос от нар - 2 супени лъжици. 
  • Пушен червен пипер – 2 ч.л.
  • Подправки за месо - 2 с.л.  
  • Сол - на вкус
  • Зеле:
  • Прясно зеле - 250 гр
  • Кисело зеле – 150 гр
  • Лук – 1 бр.
  • Моркови – 1 бр.
  • Сол, черен пипер - на вкус
  • Кимион – 1 ч.л.
  • Ябълка – 1-2 бр
  • Стафиди – 100 гр
  • Захар – 1-2 ч.ч
  • Вода – 250 мл

Метод на готвене:

Джоланът трябва да се измие и да се накисне във вода за 1 час.

След това направете пробиви в месото и сложете в тях чесън.

Сложете всички продукти за готвене в тенджера и добавете джолана. Добавяме и вода, за да покрие изцяло месото. Гответе 3 часа на слаб огън.

През това време смесете всички съставки за марината. Намазнете джоланчето, покрийте с фолио и печете 1 час на 180 градуса.

Когато това време изтече, отворете фолиото и отново го намажете с марината. Пече се още 20-30 минути.

Поставете всички съставки за зелето с изключение на ябълките в тиган. Оставете да къкри под капак 35 минути, като разбърквате от време на време. Нарежете ябълките на едри кубчета и ги добавете 5-7 минути преди готовност.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft