Джуркан боб - класиката в жанра за Бъдни вечер! Ако искате да си оближете пръстчетата - това е...
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Традиционно за Бъдни вечер на трапезата присъства бобът. Под каква форма обаче ще го поднесете - това си е лично ваш избор! Съобразете се с вкусовете на близките си, а ние ви предлагаме тази година да им поднесете невероятния Джуркан боб , който със сигурност ще се превърне в звездата на трапезата за Бъдни вечер!
Джуркан боб
Продукти:
- боб - 500 г
- лук - 200 г кромид
- сол - 15 г сол
- моркови - 2 броя
- джоджен - 20 г сушен
- магданоз - 15 г сушен
- олио - 200 мл
- червен пипер - 1 - 2 ч.л.
Приготвяне:
Накиснете боба от предната вечер в студена вода.
На сутринта сменете вода, сложете го да заври и го варете 15 минути. Водата пак се сменя и се прибавят изчистените и нарязани ситно лук и моркови.
След като бобът е сварен, се посолява, отцежда се и докато е топъл, се мачка на каша с вилица или друг прибор. Разбърква се с олиото, червения пипер и се подправя с джоджен и магданоз. Вместо червен пипер може да сложите нарязани печени пиперки - става още по-вкусно!
Ястието става още по-хубаво ако се поръси със сух пържен лук.
Да ви е сладко!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари