1 кг. картофи
3 моркова (средно големи)
2 глави лук
4 супени лъжици сусам
1 чаена лъжичка червен пипер
1 супена лъжица смесени сухи подправки (или Вегета)
черен пипер, олио
1. Картофите се измиват хубаво и се сваряват заедно с почистените моркови. Картофите не трябва да се преваряват.
2. Лукът се нарязва на ситно, към него се добавят сварените моркови, нарязани на кръгчета, и се задушават заедно с малко олио и вода.
3. Когато се изпари водата и лукът се позапържи, се добавят обелените сварени картофи, нарязани на кубчета. Добавят се подправки на вкус, сол, малко черен пипер, сусамът и се запържват при периодично разбъркване, докато картофите се зачервят.
4. Преди края на готвенето се добавя червеният пипер и се запържва за кратко като се разбърква, за да не загори пиперът. Ястието се сервира топло.