Дива патица с вишни
18 Май 2012
7084
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Патицата се посолява отвътре и отвън. Поставя се в правоъгълна тава с гърба надолу, залива се с мазнина /тлъстите патици се заливат само с гореща вода/ и се пече на фурна. През време на печенето птицата се обръща от време на време и се облива с мазнината и с отделения от нея сок. Готовата патица се изважда, а мазнината се обира от тавата, като се оставя само сокът. Тавата се поставя на огъня и се долива с месен бульон, който се оставя да кипне. Прибавя се виното, сосът кипва с него и се прецежда. Вишните и нарязаното на порции месо се поставят в готовия сос и ястието се оставя да кипне. Сервира се парче патица с вишни и сос, а гарнитурата е по желание.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари