Една трета от населението на света са носители на нулева кръвна група (33,5%). Хората с нулева кръвна група имат достатъчно силна храносмилателна и имунна система, но въпреки това, имунната им система, понякога действа срещу организма, което води до алергични реакции.
Диетата за нулева кръвна група е богата на протеини (месо).
Разрешени храни: месо (всякакво, освен мазно свинско), риба (с изключение на богатата на мазнини), морски дарове, зеленчуци и плодове (с изключение на киселите - портокали, лимони, мандарини, нарове, боровинки), ананас, ръжен хляб. Както и определени напитки - сода (и като цяло е желателно да се изпиват големи количества вода), зелен чай, билкови настойки (от джинджифил, роза, мента, липа, сладка папрат).
Забранени храни: всякакво зеле (с изключение на броколи), продукти, произведени от пшеница, царевица, кисели краставички, домати, картофи, кетчуп. Що се отнася до напитките - кафе, чай.
Ограничения: Трябва да ограничавате всички видове зърнени култури, особено пшеница и овес, бобови растения, елда. Напитки като червено вино, бира, лайка, женшен, не ще донесат никаква полза или вреда, следователно, може да ги приемате, но в умерени количества.
На помощ в борбата за добра фигура може да дойдат водораслите, морските храни (включително морските риби), йодирана сол (за предпочитане, морска), месо (особено червено и черен дроб), билки, марули, спанак, репички. Витамини и микроелементи - витамин К, йод, манган, калций. Добро въздействие ще има използването на корен от женско биле с панкреасните ензими. Трябва да избягвате употребата на добавки с витамин А и Е.
Контролът на теглото няма да е пълен без упражнения.
За хората с нулева кръвна група, за да поддържат физическа форма и да отслабват, са необходими интензивни физически упражнения - плуване, бягане, каране на ски, кънки, спортна аеробика.
Хората с нулева кръвна група трябва да повишат метаболизма си (защото те го намаляват) - да премахнат от менюто си храни, които забавят обмяната на веществата (пшеница, царевица, зеле, овес).
Важно е да се увеличи консумацията на храни, които стимулират производството на хормони на щитовидната жлеза – ряпа, както и достатъчно храни, съдържащи витамин К (месо, черен дроб, яйца, билки, водорасли).