Френската кралица често си е похапвала сладки и пикантни специалитети. Как тогава е успяла да поддържа стройната линия и обема на талията от само 58 сантиметра? Сега ще ви разкрием Кралските тайни от 18- ти век.
Кралицата е обичала сладки, не се е лишавала от абсолютно нищо. Е как тогава е възможно да е имала обем на талия от 58 сантиметра, поради което, както се посочва в някои исторически източници, не е било необходимо да носи корсети под роклите?
Тайната на тънката й талия е в правилния график на храненията, където за сутрешна закуска задължително е хапвала определено количество сладкиши, а за вечеря само определени храни.
Утришната закуска на Мария Антоанета се състояла от сладкиши с кафе или горещ шоколад, за предястие яла пастет, стриди и омари, а за обяд яхния от заек, сьомга, миди. През деня като огладнявала хапвала макарони със сирене и зеленчуци в пикантен сос.
Ключът към диетата на Мария Антоанета е в приема на сладките за сутрешна закуска, докато вечерята се състояла от супа или зеленчуци, където е важно да са здравословни храни.
Затова минете и вие на кралски пир - яка сутришна закуска, обяд по ваш избор и лека вечеря преди 20:00 часа и няма да имате проблеми в поддържането на стройна фигура.