Този удивителен екзотичен плод се радва на голяма популярност, както сред възрастните, така и сред децата. Кивито ни дава чудесен аромат и смарагдов деликатен цвят.
Предимства на кивито
Кивито съдържа много витамини (B1, B2, C, PP, E). Трябва да подчертаем, че съдържанието на витамин С в кивито е изключително високо и това прави неговата полезност още по-голяма. Дори малките плодове осигуряват дневната доза от този важен витамин. Сред микроелементите, най-голямо количествено съдържание имат желязото, магнезият, фосфорът и калцият.
Диетата с киви ни позволява да приемаме и фибри, които се съдържат в плодовете му. Най-голям ефект може да се постигне с яденето на киви, 30-40 минути преди основното хранене, или 2 часа след него.
Каква е диетата с киви?
Веднъж седмично можете да организирате вкусен киви ден. Диетата задължително трябва да включва:
• Минерална вода
• Неподсладен зелен чай, или билкови чайове.
• Киви - 1-1,5 кг.
Брой хранения - 4-6 пъти на ден. Загубата на тегло е 1 кг.
Продължителността на тази процедура за отслабване не трябва да надвишава една седмица, а загубата на тегло през този период е 3-4 кг.
Закуска: плодова салата.
Приготвяне на плодова салата.
Смесете нарязана зелена ябълка , киви и грейпфрут. Добавете 2 супени лъжици пшеничен зародиш , 4 супени лъжици овесено брашно и 150 мл нискомаслено кисело мляко , разбъркайте всичко.
Втора закуска: коктейл.
Рецепта за коктейл.
Изстискайте сока от един портокал и грейпфрут. Добавете пресни плодове 2 с.л. пшеничен зародиш, и 150 мл минерална вода. Смесете всичко и пийте.
Обяд: кнедли.
Рецепта за кнедли.
Сварете 30г овесена каша и 200 мл нискомаслено прясно мляко. Добавете 0,5 ч.л. натурален пчелен мед и ванилия. В охладената каша добавете жълтък и 1 супена лъжица пшеничен зародиш. Оформете кнедлите, добавете резен киви, запечете, а след това украсете в чиния с картофено пюре, ягоди с 1 супена лъжица кисело мляко с ниско съдържание на мазнини.
Следобедна закуска: коктейл.
За да приготвите коктейл, трябва да смесите 100 мл нискомаслено кисело мляко, 200г нарязано киви. Всичко се смесва и се използва гарнитура от нарязан шам-фъстък в (не повече от 1 чаена лъжичка).
Вечеря: сандвич
Намажете филия хляб с масло, поръсете го със ситно нарязан джоджен, 50г нискомаслена извара и 100г киви. Сервирайте сандвича с чаша айрян, в който има пшеничен зародиш.