Не можете да устоите на сладките, но сте наясно, че заради тях трупате излишните килограми? Може би има решение за това, защото с този фин и ароматен десерт от ябълки може едновременно да ускорите метаболизма си и да мобилизиране храносмилането, а и отново ще може да се насладите на ароматните сладки.
За този чуден пай ще ви бъдат необходими: ● 200гр брашно ● 50 грама кафява захар ● 3 супени лъжици мед ● 1 чаена лъжичка канела ● ½ чаена лъжичка бакпулвер ● 1 чаена лъжичка джинджифил на прах ● 150гр масло ● пресен джинджифил ● ¼ чаена лъжичка карамфил ● 10 ябълки ● 100гр кафява захар ● 2 супени лъжици лимонов сок● 1 чаена лъжичка настъргани лимон ● 1 супена лъжица пълнозърнесто брашно
В купа смесете брашното, стопеното масло, кафявата захар (50 грама), канелата, каранфилчето, смлените джинджифил и бакпулвер. Разбъркайте добре, а след това рендосайте и пресния корен от джинджифил. Добре смачкайте сместа с ръце, поставете в купа и покрийте съда с фолио. Сместа се оставя така покрита да престои в хладилника приблизително 30-ина минути.
Ябълките почистете и нарежете на четвъртинки и осминки. Прибавете сокът от лимон, добавете изрендосаната кора от лимон, добавете захарта, брашното и всичко това смесете и преместете в тава, която предварително сте намазнили. Върху ябълките изсипете тестото и равномерно разпределете. Пече се в добре загрята фурна на 180 градуса около час.
Добър апетит!