Диетичен ябълков сладкиш БЕЗ брашно за тънка снага: Когато съм на режим, само него ям!

вход през zajenata.bg
За Жената
Диетичен ябълков сладкиш БЕЗ брашно за тънка снага: Когато съм на режим, само него ям!
127695
Снимков материал: pixabay.com
Диетичен ябълков сладкиш БЕЗ брашно за тънка снага: Когато съм на режим, само него ям!

В този диетичен ябълков сладкиш няма брашно и е толкова вкусен, че може вечно да го ядете! Рецепта с перфектен резултат за най-вкусния  диетичен сладкиш с ябълки - лек и съдържа много малко захар, около 50 грама в целия сладкиш.

Тези, които не искат да използват бяла захар, могат да използват заместител. Ще ви покажем как да си приготвите ябълковия сос, който е една от съставките в рецептата, у дома - много е лесно.

ябълков сладкиш без брашно

Диетичен ябълков сладкиш без брашно

Продукти:

За ябълковия сос: 

4 ябълки

3/4 чаша вода или 170 мл

1/4 чаша захар или 57 гр.

За сладкиша: 

400 г ябълков сос

желатин на прах - около 16 г (едно пакетче или пакетче и половина)

Начин на приготвяне на ябълков сос: 

Обелете ябълките, отстранете дръжката и семките и ги нарежете на малки кубчета. След това сложете в тенджера на среден огън и добавете вода и захар. Вместо захар можете да използвате мед, като по-здравословен вариант.

ябълки кубчета

Разбъркайте малко, след което оставете ябълките да омекнат. Когато забележите, че са омекнали малко, покрийте тенджерата с капак и намалете температурата на котлона на ниска и оставете да къкри още 20-25 минути.

След изтичане на времето пасирайте сместа като меко пюре, след което добавете желатина, предварително разтопен на слаб огън. След това прехвърлете сместа в отделен съд.

След това разбъркайте ябълковата смес с миксер за около 15 минути, докато получите структура, подобна на сметана. Прехвърлете тази смес в квадратна или по-малка правоъгълна форма с найлоново фолио и я заравнете.

ябълково пюре

Увийте във фолио и поставете в хладилник за около 30-40 минути. След това десертът се нарязва на кубчета, по-малки или по-големи по избор и се сервира.

ябълков сладкиш без брашно

ябълков сладкиш с желатин

диетичен ябълков сладкиш

Предлагаме ви и втора рецепта за сладкиш с две ябълки и грис, сигурни сме, че ще ви хареса:

II РЕЦЕПТА

Бърз, лесен, неустоим: старомоден, евтин ябълков сладкиш, най-добрата и лесна рецепта.

Този сочен ябълков кекс е правилният избор, когато нямате време, защото се приготвя лесно и бързо, а в същото време е много вкусен и не съдържа много калории.

Сочните ябълки и киселото мляко придават специална свежест на десерта.

ябълков сладкиш с орехи

Продукти: 

4 яйца

100 г счукани орехи

100 г грис

 50 ​​мл олио

100 г захар

2 средни ябълки

1 ванилова захар

1 бакпулвер

200 мл кисело мляко

малко канела

2 шепи стафиди или на вкус

Начин на приготвяне: 

Отделете белтъците от жълтъците, след което ги разбийте с 3-4 супени лъжици захар. Бийте до получаване на плътен сняг, след което добавете жълтъците, гриса, бакпулвера, натрошените орехи, киселото мляко, настърганите ябълки (изцедени на ръка), стафидите, олиото и накрая канелата на вкус.

 

С шпатула или лъжица разбъркайте бавно отдолу нагоре, за да изравните съставките, но поддържайте сместа леко въздушна. Вземете форма за торта с обръч и размер 21 или 22 см, покрийте с хартия или я намажете с масло. Изсипете сместа и изравнете.

 

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 35-40 минути. След първите 15 минути покрийте сладкиша с фолио, за да не загори отгоре. Оставете изпечения сладкиш да изстине леко, след което махнете обръча и обърнете сладкиша върху чиния за сервиране и отстранете хартията. Отгоре се поръсва с ванилова захар. 

Да ви е сладко!

 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft