За тестото:
1 и 1/2 ч.чаша топла вода
1 с.л. суха мая
1 ч. л. чист кленов сироп
2 ч. чаши брашно
1 ч. чаша пълнозърнесто брашно
3/4 ч. л. сол
2 ч. л. зехтин
За плънката:
2-3 с.л. песто Дженовезе
100 гр. пресни гъби
1 жълта чушка
1 малка глава лук
100 гр. козе сирене (или обезмаслено краве сирене)
1/2 тиквичка
пресни листенца рукола
Поставете маята и кленовия сироп в половин чаша от топлата вода и оставете така за 5 мин. Маята трябва да набъбне. Сложете двата вида брашно в кухненския робот, добавете солта и разбийте. Добавете сместа с маята, след това още една чаша топла вода и зехтина. Разбивайте, докато не се получи малка топка тесто и още една минута за доомесване. Оставете да втаса за около 20 мин. Това количество тесто е достатъчно за две пици. Ако ще приготвяте само една, замразете останалото количество.
Разстелете тестото в намазана с мазнина тавичка. Отгоре размажете пестото на тънък пласт. Покрийте с кръгчета лук, нарязаните на резени гъби. Отгоре поръсете с натрошено сирене, подредете нарязаната на ивички чушка и нарязаната на полумесеци тиквичка.
Изпечете пицата в загрята предварително силна фурна. Поднесете украсена с пресни листенца рукола.