Не винаги имаме време и енергия, за да чакаме ферментацията на зелето . Подготвихме за вас рецепта за бърза ферментация на зеле в пакет. Това е такава експресна опция за тези, които не се нуждаят от голямо количество продукт. За 10 минути ще обелите зелето, а след 2 дни ще е възможно да го сервирате на масата.
Съставките
Бяло зеле 1 кг
моркови 1 бр
захар 1 супена лъжица
сол 1 супена лъжица
подготовка
Нарежете зелето на тънки ивици.
Поставете подготвените зеленчуци в торбичка, добавете сол и захар.
Вържете торбата плътно и разбъркайте добре всички съставки. Сега поставете торбата в хладилника за 6 часа, след което разклатете отново. Повторете тази процедура няколко пъти и след 2 дни киселото зеле ще е готово.
В торбичката от зелето ще започне да изтича сок, така ще се уверете, че всичко върви по план