Американската актриса Гуинет Полтроу винаги е имала стройна фигура. Въпреки възрастта си, тялото й все още е с размери на модел. По-конкретно, звездата има супер тънка талия – точно 60 сантиметра, с която наскоро се похвали в интервю.
Дългите стройни крака, еластичната кожа, стегнатият корем са резултат не само от генетика. Носителката на Оскар е активен привърженик на здравословния начин на живот. Още през 2008 г. тя създава своя собствена компания, която насърчава здравословен, естетичен, обмислен начин на живот.
Както казва актрисата, когато е била малка, майка й я е научила да яде здравословна органична храна. Години по-късно Полтроу все още следва това и сега учи децата си на проста здравословна храна.
Гуинет Полтроу
снимка
Legion Media
Актрисата рядко публикува откровени снимки в социалните мрежи. В по-голямата си част публикациите й се състоят от ежедневни моментни снимки със семейството и приятелите. Гуинет обаче често публикува вкусни снимки на ястия с рецепти. Тя уверява, че съзнателното правилно хранене и детоксикация ще поддържат стройна фигура дори и да сте на 51 години като нея.
Например супата от моркови и джинджифил е идеална за студено време. Необичайната комбинация придава на ястието необичаен кремообразно-сладък вкус.
Крем супа от моркови и джинджифил от Гуинет Полтроу
Всички съставки за нея могат да бъдат закупени във всеки голям супермаркет. Пилешкият бульон може да се замени със зеленчуков бульон.
снимка
Shutterstock/Fotodom.ru
Продукти:
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- парче корен от джинджифил
- 2 с.л.
Приготвяне:
Нарежете лука, морковите и чесъна на тънки филийки. Смелете добре корена от джинджифил. Ще ви трябват две супени лъжици нарязан джинджифил.
Изсипете кокосово масло в тенджера с дебело дъно и го загрейте. Добавете там лука и щипка сол. Покрийте и гответе на слаб огън, като разбърквате от време на време, докато лукът омекне много. Около 20 минути.
Добавете чесън и смлян джинджифил. Разбъркайте за 1 минута. Добавете кимион, кориандър и гарам масала. Разбъркайте още една минута.
Изсипете бульон в тенджерата. Следват произволно нарязаните моркови и още малко сол на вкус. Оставете сместа да заври. След това намалете котлона и оставете да къкри, докато морковите омекнат много. Около 20-30 минути.
Пасирайте зеленчуците с бульона до кремообразна смес.
Подправете на вкус със сол и черен пипер. Ако желаете, добавете малко кокосово мляко за по-кремообразен вкус. Сервирайте супата топла.