Мразя, когато гостите идват неканени. Но, за съжаление, много от моите приятели правят това.. За щастие, домашните сладки от Тирамису се приготвят за броени минути.
Като цяло домашните сладкиши са моят любим вид лакомство. В крайна сметка вие сами можете да изберете основата за тях, пълнежа и дори количеството захар. Например, сладките "Тирамису" напълно съответстват на едноименния десерт . Но те се приготвят много по-бързо.
Съставки
Какао на прах 3 с.л.
Сирене маскарпоне 3 с.л.
Кафе 3 с.л.
Бишкоти 16 бр.
Подготовка
Изсипете бишкотите в купа на блендера и смелете на пясък. Направете силно кафе. 3 с.л. изсипете напитката в трохите от бишкоти. Разбъркайте, така че сместа да е равномерно влажна.
Изсипете маскарпонето в това тесто. Комбинирайте съставките с пасатор. Разделете гъвкавата хомогенна маса на топки с еднакъв размер. От толкова много продукти направих 20 сладки топчета. Навийте парчетата на топки, оваляйте всяка в какао. Какаото на прах не трябва да е много, за да не се задавят гостите от него.
Прехвърлете готовите сладкиши от Тирамису в плоска чиния и изпратете в хладилника за поне половин час. Ако обаче нямате време, сервирайте лакомствата веднага след готвене. Те перфектно ще допълнят вашата храна с млечни напитки.