Тази сладка рецепта за кифлички с ябълка и канела е предназначена за диабетици и за всички, които следят за прием на захари в организма си.
Времето за подготовка е около 40 минути и е много проста рецепта.
3 малки ябълки
2 чаени лъжички канела
2 грама стевиа (бял прах)
120 грама бяло брашно
1/2 чаша интегрално брашно (60 грама)
1/2 чаша ръжено брашно (60 грама)
половин пакетче бакпулвер
1 яйце
2,5 мляко
0,5 dl масло
1. Обелете една и половина ябълка, почистете от семките, нарежете на дребни парченца и сложете в една купа.
2. Добавете канелата и стевията.
3. Смесете трите вида брашно, добавете бакпулвера и изсипете върху ябълките.
4. Добавете маслото, млякото и яйцата и бавно разбърквайте цялата смес, за да се съединят всички съставки.
5. Разпределяйте сместа във форми за мъфини и върху всяка изрендосайте останалите ябълки. Сложете ги да се пекат във фурна на 180 градуса около 20 минути (в зависимост от силата на фурната).