Всички обичаме пържени тиквички, но знаем колко са мазни и как веднага ни се лепят по най- неподходящите места. И затова сме ви приготвили една не по-малко вкусна и в същото време диетична идея от тиквички? Ще ви кажем какво да направите, за да можете да ядете много и да не се притеснявате, че тежката храна ще навреди на фигурата ви.
Като цяло рецептата, която ще споделим, може да се счита за основна . Можете, разбира се, да смесвате тиквички с всякакви други зеленчуци, филийки бекон с шунка или настърган кашкавал. Всичко зависи от вашите вкусови предпочитания.
Съставки
тиквички 5 броя.
морков 2 бр.
Пшенично брашно 2 с.л.
яйца 2 бр.
Сол вкус
Черен пипер (смлян) вкус
Приготвяне:
Обелете тиквичките и морковите. Тиквичките настържете на едро ренде, осолете и оставете за 20 минути, така че тиквичките да освободят течността, след което ги изстискайте добре.
Комбинирайте тиквичките с настърганите моркови. Добавете яйца, брашно и смлян черен пипер към зеленчуковата смес и разбъркайте добре.
С помощта на супена лъжица поставете масата от тиквичките върху лист за печене в тавичка. Не забравяйте да оставите място между палачинките.
Поставете листа за печене във фурна, предварително загрята до 200 градуса за 20 минути
Това е чудесен хранителен вариант за онези, които се страхуват да се оправят на почивка. Но ако нямате желание и време да подгреете фурната, можете да изпържите палачинките, както обикновено, в тиган със слънчогледово масло. Сервирайте със сос от охладена заквасена сметана . Идеалнс опция за вечеря, споделете идеята с приятелите си!