Диетично и вкусно - печен карфиол
28 Май 2014
14052
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Загрейте фурната на 200 градуса. В тавичка за печене поставете хартия за печене и я намазнете леко.
Почистете карфиола от зелените листа и дръжката.
В купа смесете сметаната, сока от лайм, чилито, кимиона, чесъна, кърито, солта и черния пипер. Поставете карфиола в съда и равномерно го намажете от всички страни със сместа.
След това прехвърлете в тавата за печене, намалете температурата на фурната и печете, докато повърхността на карфиола изсъхне и стане кафеникава на цвят.
Преди да сервиратее, изчакайте 10 минути да се охлади.
Рецептата съдържа само 180 калории на порция!
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари