Диетично пилешко по индийски
22 Декември 2011
6880
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
4 пилешки гърди
1 ч. ч. кафяв ориз
1 краставица
1 с. л. зехтин
сол на вкус
за маринатата:
1 кисело мляко
3 ч. л. къри
3 ч. л. червен пипер
1 ч. л. смлян кориандър
сол и пипер на вкус
Всички продукти за маринатата се смесват в купа и се разбъркват. 1/4 от сместа се заделя за заливка.
Пилешкото се маринова в останалата част от маринатата за 20 минути.
След това се запича в сгорещен грил тиган от двете страни.
Оризът се сварява и се посолява.
След това се оформя на купчинка в чинията.
До него се поставят резените пилешко месо. Слага се от заделената марината. Гарнира се с нарязаната на кубчета краставица, която се посолява и се поръсва със зехтин.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари