Диетично шоколадово брауни - всяко парченце има толкова калории, колкото и един шоколадов бонбон

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Диетично шоколадово брауни - всяко парченце има толкова калории, колкото и един шоколадов бонбон
Диетично шоколадово брауни - всяко парченце има толкова калории, колкото и един шоколадов бонбон
admin
Добавена от: admin
28388
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Диетично шоколадово брауни - всяко парченце има толкова калории, колкото и един шоколадов бонбон Десерти
Диетично шоколадово брауни - всяко парченце има толкова калории, колкото и един шоколадов бонбон
Добави в
Мойте Рецепти
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

85 гр. масло
230 гр. тъмен шоколад (70% какао)
180 гр. кристална захар + 1 пакетче ванилова захар
1/4 чаена лъжичка сол
2 големи яйца
45 гр. брашно
50 гр. орехи
1 супена лъжица Айриш крийм (ликьор) или друг ароматен алкохол по желание

Когато всички са на диета, а неистово ви се хапва нещо сладко, изкушете ги с този диетичен вариант на любимото на всички шоколадово брауни! Ще задоволи глада за сладко, а не е по-калоричен от един шоколадов бонбон! 

На сух тиган запечете орехите при постоянно бъркане и ги оставете да се охладят. Нарежете ги едро. 
Загрейте фурната на 165 градуса. Поставете решетката в долната половина на фурната (малко по-ниско от средата). 
В тавичка с размери 22 на 22 см поставете хартия за печене, така че да виси малко от двата противоположни края (за да извадите сладкиша по-лесно). 
В голяма купа разтопете на много слаб огън маслото и шоколада при непрекъснато разбъркване, докато получите гладка и лъскава смес. 

Махнете съда от огъня и добавете двата вида захар и солта, след което разбъркайте с шпатула или дървена лъжица. Прибавете двете яйца - едно по едно, като добре разбърквате след всяко добавяне. Добавете брашното и разбъркайте енергично, докато сместа стане лъскава и започне да се отделя от стените на съда. Едро нарязаните орехи прибавете към шоколадовата смес заедно с ликьора. 
Изсипете сместа в тавичката, загладете повърхността и сложете да се пече за около 30 - 35 минути. Ако пробвате с клечка, трябва да е леко влажна, но да няма трошички от сладкиша по нея. 
Извадете браунито и го охладете в тавата десетина минути. След това повдигнете заедно с хартията и го доохладете върху кухненска решетка. 
Нарежете на 16 кубчета. Съхранявайте в затворена кутия на стайна температура

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft