Майонеза е хранителен продукт, особен вид емулсия, получена вследствие на разбиване на яйчени жълтъци с постепенно добавяне на растително масло, оцет, сол и горчица.
В днешно време този продукт освен, че може да се намери в почти всеки магазин, може да се направи и в домашни условия. В същото време много диетолози отричат употребата му, тъй като тя е източник на доста калории и мазнини.
По-добре е да съчетаете алкохола с месо, салата с олио или майонеза, шунка, бургер. Тъй като мазнирте храни неутрализират алкохола по-добре.
"Колкото повече майонеза, толкова по-добре", обяснява Елена Соломатина.
Освен това в майонезата има така наречената янтарна киселина, която допринася за факта, че човек не се напие. Тази киселина се намира и в големи количества в киселото зеле. Затова често сутрин, след тежка вечер, хората залагат на зелевия сок или туршията.
Освен това диетоложката препоръчва преди поводи, на които възнамерявате да консумирате алкохол, да пийнете малко преди това. Например на обяд на предния ден.
Така според Елена Соломатина ще подготвите черния дроб предварително за разработването на ензими, които помагат за разграждането на алкохола./zdrave.to