1,5 кг месо от петел
300 гр масло
600 гр кромид лук
3 моркова
2-3 дафинови листа
20 гр доматено пюре (2-3 с.л.)
сол и черен пипер на вкус
магданоз
Петелът се измива и почиства добре, след което се нарязва на порции. Парчетата месо се запържват до зачервяване в загрятото предварително масло, след което се заливат с малко вода и се задушават. Добавя се пюрето, както и нарязаните ситно лук и моркови. Долива се още топла вода и се пуска дафиновия лист. Яхнията се оставя да ври на тих огън до готовност на месото и омекване на зеленчуците. Преди да се дръпне от котлона, в ястието на тънка струйка се изливат 2-3 с.л. брашно, предварително разтворено в студена вода (на кашица) и се овкусява със сол и черен пипер на вкус. Разбърква се добре, оставя се да поври още 5 минути, за да се сгъсти, и ястието се сваля от котлона. Поднася се поръсено с магданоз.