Динена салата със сирене и мента
3 Юли 2012
7146
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
750 г диня
125 г сирене Фета
1/2 връзка магданоз
1/2 връзка мента или джоджен
50 г маслини без костилки
2 с.л. зехтин
1 малка глава лук
2 бр. лимони
смлян черен пипер
Лукът се почиства и се нарязва на тънки колелца. Поставя се в малка купа и се залива със сокa от лимоните. Динята се почиства от семките и се нарязва на кубчета. Сиренето се нарязва на малки парчета или кубчета. В купата се поставят динята, сиренето и лукът. Заливат се със сокa от лимоните. Магданозът и ментата се нарязват на ситно и се прибавят към салатата. Салатата се поръсва със зехтин и се поръсва с маслини. Подправя се със смлян черен пипер.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари