Дип от патладжан с варени яйца
4 Септември 2013
22917
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
2 патладжана
3—4 счукани скилидки чесън
сол на вкус
4—5 лъжици олио
2 яйца
оцет/лимонов сок
за украса: ситно нарязан магданоз, лют червен пипер
Опечете патладжаните, обелете ги и ги стрийте на пюре. При бавете счукания чесън, сол на вкус и 4—5 лъжи олио. Сварете твърдо яйцата и след като изстинат, ги нарежете на ситно. Прибавете ги към патладжаненото пюре. Подправете сместа с оцет или лимон на вкус и я разбийте добре.
Украсете със ситно нарязан магданоз и/или лют червен пипер. Поднесете с препечени филийки или солени крекери.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари