ДИПЛЕН хляб със сирене и масло: Редиш кора върху кора, по средата сирене и удоволствието е пълно!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
ДИПЛЕН хляб със сирене и масло: Редиш кора върху кора, по средата сирене и удоволствието е пълно!
ДИПЛЕН хляб със сирене и масло: Редиш кора върху кора, по средата сирене и удоволствието е пълно!
8152
ДИПЛЕН хляб със сирене и масло: Редиш кора върху кора, по средата сирене и удоволствието е пълно!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Мек памучен хляб със сирене и масло - цялата тайна на тази невероятна погача е в специалното нагъване на корите. Много вкусна многолистна погача закуска или вечеря - има толкова много пластове, че едно парче ще ви засити.

Поглезете се с тази вкусотия за празниците и няма да сбъркате!

Мек памучен хляб със сирене и масло

Продукти:

1 кг брашно

15 г прясна мая

1 яйце

1 чаена лъжичка сол

щипка захар

500 мл топла вода

3 супени лъжици олио

Други необходими съставки:

500 г бяло осолено сирене

250 г масло и 70 мл олио

Начин на приготвяне: 

Разтворете маята с щипка захар и топла вода. Замесете гладко тесто с останалите съставки, след което добавете сместа с мая.

Увийте тестото в прозрачно фолио или торбичка, за да не изсъхне и го оставете да престои на стайна температура, за да удвои обема си. Нарежете сиренето и разтопете маслото и го смесете с олиото.

Загрейте фурната на 210 градуса. Разделете тестото на 10 топки. Всяко топче се поръсва с брашно и с помощта на точилка се разточва на тънка кръгла кора. Намажете цялата повърхност с разтопеното масло и поръсете със сирене.

Сгънете всички краища на кръга навътре, сякаш опаковате подарък и го оставете настрана. Повторете същата процедура с всички кори, намажете с масло и поръсете със сирене.

оформяне погача

Върху втория разточен кръг поставете първата сгъната кора, след това прегънете и нея така, че да покрие "пакета" вътре, след това поставете втората кора отново върху третата и отново прегънете краищат.

Така обработете всички 10 топки тесто.

погача със сирене

Обърнете погачата и я поставете в намазнена и набрашнена тава с диаметър 28см. Намажете с останалото масло и печете около 30-40 минути в предварително загрята фурна на 210 градуса, докато придобие приятен златист цвят, като от време на време проверявате. Хлябът може да се яде топъл или студен с кисело мляко.

хляб сто листа

хляб със сирене и масло

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft