Диплена болярска баница - дважди бухнала, трижди нагъната, в печката опечена, сладко изядена!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Диплена болярска баница - дважди бухнала, трижди нагъната, в печката опечена, сладко изядена!
Диплена болярска баница - дважди бухнала, трижди нагъната, в печката опечена, сладко изядена!
59930
Източник: vkusi.me
Диплена болярска баница - дважди бухнала, трижди нагъната, в печката опечена, сладко изядена!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това е една от най-вкусните баници , които може да си приготвите у дома. Характерното за болярската диплена баница е, че корите не се редят или навиват, а се сгъват под формата на хармоника.

От двата вида набухватели - бакпулвера и газираната вода - диплената баничка става пухкава и много мека. Без повече приказки - ето необходимите продукти за диплена баница по Търновски :

Болярска диплена баница

Необходими продукти:

1 пакет кори за баница

4 яйца

200 мл кисело мляко

200 мл газирана вода

50 мл олио

2 с.л. царевично брашно

1 пакетче бакпулвер

300 г сирене

Приготвяне:

В купа се смесват всички продукти, като се спазва подредбата от списъка. В предварително намазнена тава се подреждат надиплените кори.

болярска диплена баница

След като всичките кори са сложени в тавата се полива равномерно с готовата смес. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса за 15 минути или на 180 градуса за 30 минути.

диплена баница по търновски

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft