22 Юли 2016
177504
Снимков материал: pixabay.com
Известният британски готвач Джейми Оливър е истински виртуоз - майстор на занаята си и вдъхновение за домакини по цял свят. Храната на Джейми е не само вкусна: за 15 минути талантливият готвач може да ви спретне истински шедьовър, който освен всичко останало е полезен.
Дори и да не сте запознати с работата на Джейми Оливър , неговите готварски съвети със сигурност ще ви бъдат полезни. Представяме ви селекция от тези трикове.
Хитринките на Джейми Оливър
- Ако поднасяте картофи, добавете нарязаните пресни подправки след термичната обработка.
- Ароматизирайте месото от раци със сок от грейпфрут - става много леко и вкусно ястие! Сервирайте с паста или върху сандвич.
- Преди пържене или печене на риба и месо натрийте ги с растително масло, а не мажете самата тава.
- Разбийте яйцата със захарта на водна баня.
- Смесете нарязан киселец и копър, добавете няколко капки лимонов сок - получавате универсален дресинг за ястия.
- Когато режете чесън, използвайте този трик: първо смачкайте скилидката с нож, а след това подправете със сол и счукайте.
- Ако искате да опечете сочна пържола, оваляйте месото в брашно, за да се образува кафява коричка.
- Варените картофи за салата нарежете още горещи.
- За да добавите вкус на пушено на пилето, прибавете му малко бекон.
- Готвите ризото? Изсипете вътре малко вермут.
- Твърде солените маслини ще спасите с оцет.
- Преди слагането на рибата на скарата намажете грила с парче морска сол, след това рибата няма да залепва за решетката.
- За да не мирише на пържен лук цялата къща, поръсете лука с малко сол и гответе на слаб огън.
- Непоносимо лютата чушка почистете от семената и изплакнете в обилно количество вода.
- Добавете ментата в началото на готвенето.
- Когато печете риба, поставете отгоре парче пушен бекон. Така тя ще стане по-ароматна и сочна.
- С цел да изстискате максимум сок от лимона или лайма, загрейте леко плода, а след това с натиск оваляйте върху плота.
- Гъбите трябва да се осоляват в края на готвенето.
- Цвеклото се готви в подсолена вода.
- За да отделите излишната мазнина от пилето, сложете отдолу хартия за печене.
- Най-бързият начин да се сготвят патладжани е на пара.
- За тлъсто месо много подходящи са кайсиите.
- Портокалът дава чудесен вкус на шоколадовия сос.
- От прекомерно многото мазнина в храната ще ви спаси ананасът.
- Преди да счупите спагетите, увийте ги в кърпа.
- Добавете към млякото лимонова кора и ще получите ненадминат сос от сирене.
Това са тайните на известния готвач! Надяваме се, че ще бъдат полезни и на вас!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари