Директно от кухнята на шеф-готвача: Хитринките на Джейми Оливър - откакто ги ползвам, спестявам време и пари

вход през zajenata.bg
За Жената
Кулинарни съвети
Директно от кухнята на шеф-готвача: Хитринките на Джейми Оливър - откакто ги ползвам, спестявам време и пари
177504
Снимков материал: pixabay.com
Директно от кухнята на шеф-готвача: Хитринките на Джейми Оливър - откакто ги ползвам, спестявам време и пари

Известният британски готвач Джейми Оливър е истински виртуоз - майстор на занаята си и вдъхновение за домакини по цял свят. Храната на Джейми е не само вкусна: за 15 минути талантливият готвач може да ви спретне истински шедьовър, който освен всичко останало е полезен.

Дори и да не сте запознати с работата на Джейми Оливър , неговите готварски съвети със сигурност ще ви бъдат полезни. Представяме ви селекция от тези трикове.
Джейми Оливър

Хитринките на Джейми Оливър

  1. Ако поднасяте картофи, добавете нарязаните пресни подправки след термичната обработка.
  2. Ароматизирайте месото от раци със сок от грейпфрут - става много леко и вкусно ястие! Сервирайте с паста или върху сандвич.
  3. Преди пържене или печене на риба и месо натрийте ги с растително масло, а не мажете самата тава.
  4. Разбийте яйцата със захарта на водна баня.
  5. Смесете нарязан киселец и копър, добавете няколко капки лимонов сок - получавате универсален дресинг за ястия.
  6. Когато режете чесън, използвайте този трик: първо смачкайте скилидката с нож, а след това подправете със сол и счукайте.
  7. Ако искате да опечете сочна пържола, оваляйте месото в брашно, за да се образува кафява коричка.
  8. Варените картофи за салата нарежете още горещи.
  9. За да добавите вкус на пушено на пилето, прибавете му малко бекон.
  10. Готвите ризото? Изсипете вътре малко вермут.
  11. Твърде солените маслини ще спасите с оцет.
  12. Преди слагането на рибата на скарата намажете грила с парче морска сол, след това рибата няма да залепва за решетката.
  13. За да не мирише на пържен лук цялата къща, поръсете лука с малко сол и гответе на слаб огън.
  14. Непоносимо лютата чушка почистете от семената и изплакнете в обилно количество вода.
  15. Добавете ментата в началото на готвенето.
  16. Когато печете риба, поставете отгоре парче пушен бекон. Така тя ще стане по-ароматна и сочна.
  17. С цел да изстискате максимум сок от лимона или лайма, загрейте леко плода, а след това с натиск оваляйте върху плота.
  18. Гъбите трябва да се осоляват в края на готвенето.
  19. Цвеклото се готви в подсолена вода.
  20. За да отделите излишната мазнина от пилето, сложете отдолу хартия за печене.
  21. Най-бързият начин да се сготвят патладжани е на пара.
  22. За тлъсто месо много подходящи са кайсиите.
  23. Портокалът дава чудесен вкус на шоколадовия сос.
  24. От прекомерно многото мазнина в храната ще ви спаси ананасът.
  25. Преди да счупите спагетите, увийте ги в кърпа.
  26. Добавете към млякото лимонова кора и ще получите ненадминат сос от сирене.
    Месо
    Това са тайните на известния готвач! Надяваме се, че ще бъдат полезни и на вас!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft