Днес детето ме изненада със закуска: прочела в Интернет. Ммм, по-вкусен омлет не съм яла, а се...
4 Октомври 2016
877565
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Това ястие е популярно във всяка кухня. Традиционно омлетът се приготвя в добре загрят тиган с дебело дъно. Но има и друг интересен начин на готвене на омлет. В резултат на това той се получава невероятно ефирно, нежно и пухкаво ястие с прекрасен аромат.
Тайната на вкуса и консистенцията на омлета е, че той се приготвя в плик . Да, точно така - в плик! Дори и тези, които не обичат яйца, ще изгълтат това ястие с пълни бузи!
Продукти:
4 яйца
1/2 чаша прясно мляко
1 ч.л. сметана
сол на вкус
Приготвяне:
- Леко разбийте 4 яйца, добавете сметаната и млякото. Подправете със сол. Ако искате да получите десерт, добавете захар и щипка канела. Отново разбийте до пухкава бяла пяна.
- Изсипете омлета в плик за печене или обикновен найлонов плик. Завържете го.
Поставете в по-голям по размер плик. Сложете съд с вода на огъня и когато водата заври, сложете вътре плика и гответе омлета за около половин час.
Омлетът много лесно се вади от този пакет, а на вкус става невероятно пухкав и пищен. Приятен апетит!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари