Днес е ред на царевицата, утре - на морковите! Тези 12 продукта са задължителни във фризера за зимата!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Днес е ред на царевицата, утре - на морковите! Тези 12 продукта са задължителни във фризера за зимата!
53517
Снимков материал: pixabay.com
Днес е ред на царевицата, утре - на морковите! Тези 12 продукта са задължителни във фризера за зимата!

През зиматае  много удобно да имате под ръка пакет със замразени зеленчуци или плодове. За съжаление, не всички домакини се възползват от тази полезна идея. Днес предлагаме на Вашето внимание колекция от продукти, които са лесни за замразяване!

заготовки за зимата

Замразени плодове и зеленчуци

  1. Кайсии, сливи
    Ще ви радват в студените зимни дни. Първо трябва да извадите костилката, а след това да ги сложите в найлонови торбички със закопчаващ се отвор.
  2. Ябълки, дюли, круши
    Процедурата по замразяване на тези плодове не е лесна. Необходимо е да ги нарежете на малки парчета, след което се поставят в купа и се поръсват с лимонов сок, за да не потъмнеят. След това трябва малко да изсушите плодовете в тавичка и ги сложете във фризера. Щом замръзнат, разпределете по торбички и складирайте във фризера.
  3. Зелен грах, царевица, зелен фасул
    Преди замразяване на тези продукти трябва да ги бланширате, след което се охлаждат извадени върху чиста, мека кърпа. После трябва да ги подредите в закопчаващи се найлонови пликчета и да пъхнете във фризера.
  4. Месести чушки
    Големите, хубави чушки е най-добре да замразите за салати, а средните - за пълнене. След замразяването ги сложете една в друга, образувайки малка пирамида.
  5. Моркови
    Трябва да настържете морковите на едро ренде и да ги разпределите в закопчаващи се пликове, след това - във фризера.
За зеленчукова смес за готвене, морковите трябва да се нарежат на малки кубчета и да се бланшират. Когато се охладят, поставете във фризера.
  • Патладжани, тиквички
    Трябва да бъдат нарязани на малки кубчета или филийки, след което се подреждат в найлонови торбички и се пъхат във фризера. Така са идеални за супи.
  • Карфиол
    Преди да го замразите, е необходимо да го обелите, накъсате на цветчета и да го напълните в найлонови торбички.
  • Броколи
    Този зеленчук не е необходимо да се бланшира преди замразяване. Броколите трябва да бъдат добре измити, изсушени, разделени на розички и замразени в найлонови торби или пластмасови кутии.
  • Домати
    Малките домати се замразяват цели, като им се прави малка дупчица, така че да не се пръснат. Големите домати преди замразяване се нарязват на малки шайби или кубчета.
  • Гъби
    Гъби могат не само да се сушат, но също така и да се замразяват! Преди замразяване трябва да се почистят, измият, изсушат и едва тогава да се пъхнат в найлонова торбичка с цип.
  • Горски плодове
    По принцип всички горски плодове са подходящи за замразяване. Само че едни запазват формата и добрия си вкус повече, а други - по-малко. Може спокойно да замразите малини, къпини, касис, ягоди и горски ягоди. Някои хора предпочитат да ги смелят в блендер, добавяйки малко захар. През зимата така приготвените плодове са отлично допълнение към кисело мляко или шейкове.
  • Зелении
    Най-добре е да се замразяват в контейнери. Преди това трябва да се измият и фино да се нарежат.
  • Не забравяйте да споделите с приятели тези полезни съвети за зимата - те ще ви бъдат благодарни!

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft