Наистина ли знаете как да готвите боб? Добавете само една съставка и вкусът ще бъде страхотен и, най-важното, няма да причини неприятни симптоми. Разберете какво е и никога повече няма да готвите боб по различен начин.
Готвенето на боб може да изглежда тривиално, но не е така.
Не забравяйте да добавите тази съставка
Споменатата добавка е кимион . Тази подправка не се използва много често в кухнята, което е жалко. Добавен към боба, той не само ще направи вкуса му по-добър. Благодарение на него няма да изпитате неприятни симптоми като метеоризъм, който е трудно да се избегне при консумация на боб. За щастие с тази добавка напълно ще забравите подуването на стомаха и неприятните газове.
съставки:
0,5 кг боб
1,5 литра вода
1 чаена лъжичка кимион
Как се готви боб?
Подготвяте си боба както го правите по принцип. Слагате го да заври и когато започне да ври, добавете кимиона. Гответе боба похлупен за 15 минути. След това се отцежда, слагате го да ври отново до пълна готовност. Ще се изненадате от добрия резултат на така приготвения боб.