Диетологът Харли Стрийт Рианън Ламбърт споделя шест храни, които да включите в диетата си , за да подобрите здравето на червата , да подмладите тялото си и да ускорите загубата на тегло .
За да сте стройни и да приемате комплименти за перфектната кожа, не е достатъчно да се подлагате на диети, трябва да поддържате тялото си здраво. Здравите черва са ключът към перфектното храносмилане, нормалното състояние на тялото, красивата кожа и коса.
Шест прости храни ще помогнат на тялото ви да се пречисти и подмлади с лекота.
Кефир
Тази напитка е много по-здравословна от млякото! Кефирът е най-известният продукт, който съдържа пребиотици и полезни бактерии. Той се произвежда от краве или козе мляко и елиминира появата на такива вредни процеси в стомашно-чревния тракт като ферментация. Ако нямате време да закусите, бутилка кефир е нещо, което не само ще ви помогне да заситите глада си, но и ще раздвижите червата.
Кисело мляко
Едно от основните предимства на киселото мляко е подобреното здраве на костите. Но винаги внимавайте и четете етикетите на киселото мляко, тъй като някои производители произвеждат продукти без живи бактерии и с много захар, която ги унищожава.
Соеви зърна
Това ястие е много популярно в Япония: направено от ферментирали соеви зърна, има лепкава, гъста текстура. Богатите на протеини соеви зърна са една от най-популярните храни за закуска сред японците.
Японците са изследвали това ястие в продължение на много години и са стигнали до извода, че при редовна употреба на соеви зърна минералната плътност на тъканите се увеличава и тялото се почиства много по-бързо.
Мисо супа
Друго ястие, което идва при нас от японската кухня. Тази супа може да се яде не само за обяд, но и за закуска и вечеря. Традиционно мисо се прави от паста, която се прави чрез ферментация на соеви зърна, ориз, ечемик, пшеница и коджи гъби, специален вид гъби, които съдържат много полезни вещества.
Тази супа е отличен източник на протеини и фибри, освен това е богата на минерали и витамини.
Кисело зеле
Известното кисело зеле е не само вкусна салата, но и продукт, който освен пребиотици е богат на фибри, желязо, витамини С, В и К. Вярно е, че е по-добре да отделите време да приготвите кисело зеле сами.
Кимчи
Популярно ястие в корейската кухня са пикантните зеленчуци, най-вече китайското зеле.
Кимчи съдържа млечнокисели бактерии, които са полезни за храносмилателната система. Това ястие е полезно с високото си съдържание на витамини К, В2 и желязо.