Добавете САМО 6 храни към диетата си и няма да се познаете в огледалото!

вход през zajenata.bg
За Жената
Диети
Добавете САМО 6 храни към диетата си и няма да се познаете в огледалото!
7928
Снимков материал: pixabay.com
Добавете САМО 6 храни към диетата си и няма да се познаете в огледалото!

Диетологът Харли Стрийт Рианън Ламбърт споделя шест храни, които да включите в диетата си , за да подобрите здравето на червата , да подмладите тялото си и да ускорите загубата на тегло .

За да сте стройни и да приемате комплименти за перфектната кожа, не е достатъчно да се подлагате на диети, трябва да поддържате тялото си здраво. Здравите черва са ключът към перфектното храносмилане, нормалното състояние на тялото, красивата кожа и коса.

Шест прости храни ще помогнат на тялото ви да се пречисти и подмлади с лекота.

ягодов кефир

Кефир

Тази напитка е много по-здравословна от млякото! Кефирът е най-известният продукт, който съдържа пребиотици и полезни бактерии. Той се произвежда от краве или козе мляко и елиминира появата на такива вредни процеси в стомашно-чревния тракт като ферментация. Ако нямате време да закусите, бутилка кефир е нещо, което не само ще ви помогне да заситите глада си, но и ще раздвижите червата.

Кисело мляко

Едно от основните предимства на киселото мляко е подобреното здраве на костите. Но винаги внимавайте и четете етикетите на киселото мляко, тъй като някои производители произвеждат продукти без живи бактерии и с много захар, която ги унищожава.

Соеви зърна

Това ястие е много популярно в Япония: направено от ферментирали соеви зърна, има лепкава, гъста текстура. Богатите на протеини соеви зърна са една от най-популярните храни за закуска сред японците.

Японците са изследвали това ястие в продължение на много години и са стигнали до извода, че при редовна употреба на соеви зърна минералната плътност на тъканите се увеличава и тялото се почиства много по-бързо.

супа мисо

Мисо супа

Друго ястие, което идва при нас от японската кухня. Тази супа може да се яде не само за обяд, но и за закуска и вечеря. Традиционно мисо се прави от паста, която се прави чрез ферментация на соеви зърна, ориз, ечемик, пшеница и коджи гъби, специален вид гъби, които съдържат много полезни вещества.

Тази супа е отличен източник на протеини и фибри, освен това е богата на минерали и витамини.

Кисело зеле

Известното кисело зеле е не само вкусна салата, но и продукт, който освен пребиотици е богат на фибри, желязо, витамини С, В и К. Вярно е, че е по-добре да отделите време да приготвите кисело зеле сами.

Кимчи

Популярно ястие в корейската кухня са пикантните зеленчуци, най-вече китайското зеле.

Кимчи съдържа млечнокисели бактерии, които са полезни за храносмилателната система. Това ястие е полезно с високото си съдържание на витамини К, В2 и желязо.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft