ДОБАВЕТЕ ТОВА КЪМ ПАЛАЧИНИТЕ, ако искате да са много пухкави и меки: Известен готвач разкрива златния си трик!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
ДОБАВЕТЕ ТОВА КЪМ ПАЛАЧИНИТЕ, ако искате да са много пухкави и меки: Известен готвач разкрива златния си трик!
ДОБАВЕТЕ ТОВА КЪМ ПАЛАЧИНИТЕ, ако искате да са много пухкави и меки: Известен готвач разкрива...
2293
ДОБАВЕТЕ ТОВА КЪМ ПАЛАЧИНИТЕ, ако искате да са много пухкави и меки: Известен готвач разкрива златния си трик!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Може би няма човек на света, който да не обича палачинки, а всяка домакиня си има своя „тайна рецепта“. Така известният готвач и сладкар Мери Бери разкри.

За да направи палачинките изключително пухкави, Мери Бери, известна телевизионна личност и професионален готвач, слага едно цяло яйце и един жълтък в сместа вместо две цели яйца.

Може да се интересувате

Стара рецепта за ZERBO DICE от известната сладкарница Пеща: Ненадмината комбинация от орехи и сладко, което се топи в устата

Тя обясни, че допълнителният жълтък прави тестото по-пищно и вкусно.

Тайната е в мазнината в жълтъка и неговата емулгираща сила, която има благодарение на лецитина.

Лецитинът помага за задържането на вода и мазнина заедно, така че тестото може да абсорбира допълнителна течност, като мляко и захар. Това води до палачинки, които са по-влажни, по-крехки и по-сладки от тези, направени с по-малко яйчен жълтък.

Рецепта за пухкави палачинки

Приготвянето на пухкави палачинки е лесно и са ви необходими само три съставки: яйца, мляко и брашно, както и малко олио.

съставки:

- 125 г гладко брашно

- 1 яйце и 1 жълтък

- 300 мл мляко

- Малко масло

Приготвяне:

Пресейте брашното в купа и направете кладенче в центъра. В отделна купа разбийте яйцето, жълтъка и малко мляко.

Изсипете яйчената смес в брашното и започнете малко по малко да смесвате мокрите и сухите съставки. Постепенно добавете половината от млякото, като издърпвате още брашно от средата, докато го правите.

Когато тестото стане гладко, добавете останалото мляко. Загрейте тиган и го намажете леко с олио. Изсипете две до три супени лъжици тесто за палачинки в тигана и го наклонете, за да се разпредели равномерно по тигана.

Гответе 45 до 60 секунди на среден огън, докато отгоре се появят дупки, краищата на палачинката се извият и цветът стане златист. Обърнете и изпечете другата страна на палачинката за около 30 секунди. Сервирайте веднага с любимата си плънка.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft