Добавям две яйца и захар към СЛИВИТЕ и правя това всяко лято: друг десерт не ти трябва!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Добавям две яйца и захар към СЛИВИТЕ и правя това всяко лято: друг десерт не ти трябва!
Добавям две яйца и захар към СЛИВИТЕ и правя това всяко лято: друг десерт не ти трябва!
4397
Добавям две яйца и захар към СЛИВИТЕ и правя това всяко лято: друг десерт не ти трябва!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Препоръчваме да опитате рецептата за този вкусен сливов сладкиш ! Приготвя се бързо и лесно, съставките са прости, а удоволствието - неописуемо!

Представяме ви най-лесният пай със сливи :

Най-лесният пай със сливи

Продукти:

120 г масло на стайна температура

120 гр. захар

1 щипка сол 

2 яйца

120 гр. брашно

1 чаена лъжичка бакпулвер

10-15 сливи

1 чаена лъжичка канела

1 супена лъжица захар

Приготвяне:

1.

Разбийте мекото масло със захарта и солта до светъл крем.

масло и захар

2. Добавете яйцата и разбъркайте добре.

3. Смесете брашното с бакпулвера.

Прехвърлете в купата и с помощта на шпатула объркайте хомогенното тесто.

тесто за пай

4. Изсипете тестото във форма (22 см) и го разпределете равномерно.

5. Поставете половините сливи върху тестото и поръсете със захар и канела.

сливов пай с канела

Съвет:

Добавете колкото искате сливи, но не прекалявайте, в противен случай сладкишът може да е прекалено мокър.

6. Печете в загрята фурна на 180 ° C в продължение на 45 минути.

сливов пай

Това е всичко, сливовият пай е готов!

Ароматен, с невероятно вкусна кора и канела! Наистина си струва да опитате!

Поднесете го горещ или студен - еднакво вкусно е.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft