Здравословна и лесна за изпълнение рецепта, която дори вашите деца ще пожелаят.
Тиквичките са идеални за отслабване - в това се кълнат даже експертите диетолози.
Яли ли сте някога сурови тиквички? Той е идеален зеленчук за диети и горещи летни дни.
Въпреки че до голяма степен се състоят от вода, ако не ги белите, ще получите и много витамини B6, C, K, калий и антиоксиданти.
Това са ползите за здравето от тиквичките:
- Подпомагат имунитета, предпазват и възстановяват клетките
- Ефективно детоксикират цялото тяло
- Профилактика на рак и заболявания, свързани с начина на живот
- Подпомагат храносмилането и подобряват изхождането
- Подпомагат метаболизма (изгаряне на подкожни мазнини)
- Дехидратират организма (диуретичен ефект)
- Подпомагат и пречистват бъбреците и пикочните пътища
- Укрепват сърцето, кръвоносните съдове и ги прочистват
- Профилактика на сърдечно-съдови заболявания
- Намаляват високия холестерол и високото кръвно налягане
- Подпомагат мозъчната функция и паметта
- Подобряват качеството на косата, кожата и ноктите
Ако търсите бърз и лесен начин да свалите няколко излишни килограма, тази Диетична запеканка с тиквички е идеалното предложение. Сгответе ги за вечеря и ще отслабнете неусетно, без лишения и драстични диети:
Снимка: youtube
Диетична запеканка с тиквички
Продукти:
- 2 тиквички
- 2 ч.
Приготвяне:
Отрежете краищата на тиквичките.
Обелете ги, така че да ни останат ленти (виж снимката).
Снимка: youtube
Нарежете на кръгчета.
Сложете ги в купа.
Добавете сол, черен пипер и червен пипер.
Снимка: youtube
Добавете бульона и разбъркайте добре с ръце.
Загрейте зехтина в тиган.
Добавете наситнения лук и запържете до златисто кафяво.
Снимка: youtube
Чукнете яйцата в отделна купа и ги разбийте с бъркалка.
Добавете обикновеното кисело мляко и разбъркайте добре.
Сместа се посолява и се разбърква.
След това пресовайте чесъна и разбийте в сместа.
Снимка: youtube
Поставете тиквичките в стъклен съд за печене.
Снимка: youtube
Добавете слой пържен лук.
Залейте с яйчената смес.
Снимка: youtube
Поставете формата в предварително загрятата фурна.
Пече се 30 минути на 200°C.
След като изтече времето, поръсете отгоре с настърган кашкавал.
Снимка: youtube
Запечете зеленчуците още 10 минути на 200°C.
Може да сервирате.
Снимка: youtube
Желаем ви добър апетит!
Снимка: youtube