Кой е казал, че баницата трябва да е на фурна? Ще забравите за този уред, ако само веднъж опитате нашите вкусни и бързи банички на тиган . Пухкави, мекички и пълни със сирене - няма разлика с баницата на фурна, че даже е и по-вкусно! Ето бързата рецепта за банички на тиган :
Бързи банички на тиган
Продукти:
1 пак.
4 яйца
200 гр. сирене
1/2 кофичка кисело мляко
1 ч.л. сода
вода
олио
Приготвяне:
В намазнен тиган сложете 2 кори, които да излизат извън тигана.
Смесете киселото мляко със содата, разбийте яйцата с малко вода и малко олио (сместа е за 4 баници). Разбъркайте хубаво двете смеси.
Сложете 3-4 лъжици от плънката върху корите в тигана, натрошете част от сиренето и отгоре покрийте с 1-2 накъсани кори. Повторете повтаряме процедурата, като най-отгоре завършите с малко от сместа с яйца. Накрая завийте всичко с висящите краища на корите, поръсете с малко олио и покрийте с капак.
Печете баницата на тих огън за около 7-8 минути от едната страна, след което обърнете и от другата да се запече.