Такова свинско мес о все още не сте готвили! Вкусно и много сочно!
Повечето домакини предпочитат да готвят свинското месо под формата на пържоли или завито в тесто. Наистина филето е идеално за тази цел.
Такова свинско мес о все още не сте готвили! Вкусно и много сочно!
Повечето домакини предпочитат да готвят свинското месо под формата на пържоли или завито в тесто. Наистина филето е идеално за тази цел.
Не се притеснявайте, че месото ще стане сухо. Благодарение на “кожуха” на коремницата, ще предотвратите загубата на сос и месото ще стане много сочно.
Как да приготвите свинското във фурната?
Необходими продукти:
1,5 кг. свински гърди с цялото месо по тях
1,5 кг. свинска коремница с кожата
1 глава чесън
50 грама зелени подправки (копър, магданоз, босилек)
1/4 чаена лъжичка сол
1/4 чаена лъжичка смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Ако сте купили филето заедно с костите, внимателно отделете месото от тях. След това почистете с нож кожата на коремницата.
Нарежете на ситно зелените подправки и чесъна.
Направете няколко разреза на коремницата почти до кожата. По кожата също направете няколко разреза във формата на кръст.
Натрийте свинското със сол и черен пипер от всички страни. Сложете зелените подправки от вътрешната страна на коремницата.
Сложете месото на коремницата и го увийте колкото е възможно по-добре. Полученото руло завържете с помощта на канап за готвене. Поставете месото за 24 часа в хладилника.
След това сложете рулото във фурната и печете на 160 градуса за около 4 часа. Периодично поливайте месото с топла вода, след това и с образувалия се сос.
Приготвеното свинско е напълно подходящо за празнична трапеза. Не се съмнявайте, че ще изненадате гостите си!