Дойде ли лятото винаги като пристигнат гости я правя, лошото е само, че след нея никой не иска да вкуси друго на масата

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Дойде ли лятото винаги като пристигнат гости я правя, лошото е само, че след нея никой не иска да вкуси друго на масата
Дойде ли лятото винаги като пристигнат гости я правя, лошото е само, че след нея никой не иска да...
46122
Дойде ли лятото винаги като пристигнат гости я правя, лошото е само, че след нея никой не иска да вкуси друго на масата
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Най-после настъпи сезонът на любимите ни тиквички. Ще ви представим една много вкусна и истински свежа лятна торта! Солена торта с печени блатове, с майонеза, с богат пълнеж и украса и нарязана на истински тортени парчета… наслада за всички сетива!

Струва си усилието да я приготвите и да изненадате с нея в лятната горещина любимите си хора!

Солена торта с тиквички

Необходими продукти:
.

тиквички – 4 средни
. яйца – 2 броя
. майонеза – 200 грама
. сирене – 100 грама
. моркови – 2 големи
. лук – 2 глави
. чесън, сол и пипер – на вкус
. брашно – до консистенцията на тестото като за палачинки
. домати – 2 броя

 

Начин на приготвяне:


Тиквичките се настъргват на едро ренде, добавя се сол и черен пипер и се оставят малко за да се отдели течността от тях. След това се изцеждат и се прибавят яйцата и брашното. Разбърква се добре сместа и се изпържват блатовете в растително масло в предварително загрят тиган.

Подготовка на пълнежа:


Нарязва се на ситно лука, настъргват се морковите на по-едро ренде. Всичко това се запържва, докато продуктите омекнат. Отделно се смесва майонезата с чесъна и копъра. Настъргва се и сиренето на ренде. Доматите се нарязват на тънки кръгчета.



На още горещите блатове се намазва тънък слой майонеза с чесън и се поръсва със зелени подправки, разпределя се равномерно от пълнежа от лук и моркови, поставят се отгоре домати на филийки и се поръсва с настъргано сирене. Покрива се със следващия готов, горещ блат. Повтаря се същата процедура с всеки слой! Сиренето се топи и държи тортата. Щом най-горният слой се разтопи, може да извадите предястието и да се насладите на вкуса му.

Добър апетит! Получи се извънредно богата на вкус, зеленчукова, свежа и сочна торта, която е перфектна за този сезон.
 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft