Доказано! Това се храните, които ни разболяват от рак! Храним се с тях всеки ден!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Доказано! Това се храните, които ни разболяват от рак! Храним се с тях всеки ден!
7348
Снимков материал: pixabay.com
Доказано! Това се храните, които ни разболяват от рак! Храним се с тях всеки ден!

Учени откриха най-после защо консумирането на червено месо води до рак, предава на българските читатели първо BRADVA.BG

Доскоро причината ЗАЩО червеното месо предизвика рак не се знаеше. Но това откритие променя всичко...

Много хора са израснали със съветите да ядат свинско, говеждо и млечни продукти за своето здраве, но в последните години получават съвети да намалят животинските продукти - особено червеното месо.

Според редица изследвания, консумацията на червено месо е свързана с повишен риск от рак, атеросклероза (сърдечно заболяване), удар, Алцхаймер и диабет тип ІІ...Досега учените не разбираха защо.

Както Телеграф пише, учени от Калифорнийския университет в Сан Диего вярват, че това е най-вече свързано със захарта.

Докато хората, като всеядни могат да толерират яденето на месо (и го правят от доста години, макар и не в днешните количества), има все пак уникална захар наречена Neu5Gc, която се намира в бозайниците, но не и в хората, която предизвиква имунна реакция, която от своя страна води до възпаление.

За изследването, което откри, че Neu5Gc има пряка връзка с рака са използвани мишки.

Според учените това е първият път, когато те са пресъздали ситуацията, при която хора чрез хранене с нечовешки Neu5Gc стимулират появата на анти-Neu5Gc антитела. Това увеличило риска от рак при мишките

Тази захар се намира сред червеното месо - свинско, говеждо и др., кравето мляко и определени сирена. Тъй като човешкото тяло не е способно да произвежда естествено захар, когато захарта се абсорбира в тъканта ни, тя се приема като чуждо тяло и активира имунната система. Смята се, че след време хроничното възпаление, което се предизвиква от реакцията на имунната система играе витална роля при развитието на рака.

Така, тези, които консумират червено месо ежедневно са по-заплашени от рак, отколкото тези, които приемат червено месо рядко.

За щастие има много алтернативни храни, които да притъпят желанието ви за сочен хамбургер. Например "невъзможният бургер" е известен като един от най-добрите "вегетариански бургери", които са достъпни, а има и страхотни начини да създавате собствени бургери от растителен произход у дома.

В заключения изглежда, че тези, които ограничат приема си на червени меса ще имат по-здравословен живот.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft