Докато ги направя и те вече са изчезнали, децата закусват с тях, мъжа ми си ги хапва вместо хляб, а майка ми си вечеря с тях

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Докато ги направя и те вече са изчезнали, децата закусват с тях, мъжа ми си ги хапва вместо хляб, а майка ми си вечеря с тях
Докато ги направя и те вече са изчезнали, децата закусват с тях, мъжа ми си ги хапва вместо хляб,...
164291
Докато ги направя и те вече са изчезнали, децата закусват с тях, мъжа ми си ги хапва вместо хляб, а майка ми си вечеря с тях
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Питки със сирене и зеленина :

Толкова вкусни, че никога не стигат!

Тези питки чудесно стоят на масата като самостоятелна закуска или дори вместо хляб, тъй като са кръстоска между пирожки, палачинки и сладкиш с пълнеж.

Като плънка за питките използвайте сирене и картофи, месо и зеленчуци със сирене. Най-често те са добре разточени и са много тънки, но понякога бухват повече.

Питките се пържат върху сух тиган и масло.

 

Съставки:

Пшенично брашно – 400 грама

Квас – 1 чаша

Сода – 1 чаена лъжичка

Сол – 1 чаена лъжичка

Сирене – 300-400 грама

Зеленина лук, спанак … по избор

Масло на вкус

Кисело мляко – 200 мл

2 скилидки чесън.

 

Начин на приготвяне:

Добавете содата към кваса (може да замените с кисело мляко), разбъркайте и оставете за една минута да кипне.

Пресейте брашното и добавете солта, изсипете кваса и замесете тесто. Не прекалявайте много с месенето. Оставете тестото за 10 минути, покрийте го.

Докато тестото почива натрошете сиренето, добавете нарязаната пресна зеленина, по желание сол.

Разделете тестото на 6 равни парчета, разточете ги като палачинки и в центъра сложете около две супени лъжици от плънката и защипете двата края. Получените питки отново разточете в кръг с диаметър 20 см.

Запечете така оформените питки в сух тиган в продължение на 3 минути от всяка страна. Можете да ги редите на купчина и да мажете всяка с масло. Сервирайте със смес от кисело мляко, чесън и 2 супени лъжици зелени подправки.

Тези питки се приготвят много бързо, благодарение на гъвкавото тесто и лесния пълнеж. Опитайте се да ги приготвите вместо хляб!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft