Докато го извадя от фурната и той вече се е свършил! Вкусен пролетен киш със сирене и чушки

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Докато го извадя от фурната и той вече се е свършил! Вкусен пролетен киш със сирене и чушки
Докато го извадя от фурната и той вече се е свършил! Вкусен пролетен киш със сирене и чушки
11789
Докато го извадя от фурната и той вече се е свършил! Вкусен пролетен киш със сирене и чушки
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Кишът е класика, но днес ви предлагаме една интересна интерпретация с чушки и козе сирене. Необходими продукти:

ВКУСЕН КИШ СЪС СИРЕНЕ И ЧУШКИ

За тестото, тавичка с диаметър 20-23 см:

250 грама бяло брашно 150 грама

краве масло 1 ч.л.

сол

1 щипка пудра захар 1 яйце

1 с.л. (15 мл) студено мляко

За плънката : 200 мл течна сметана от животински произход

1 яйце

3 жълтъка Щипка индийско орехче

Щипка прясно смлян бял пипер Сол 50 грама грюйер + 50гр за настъргване отгоре 200 грама козе сирене (саламурено)

4 големи сурови червени чушки 50 мл зехтин Връзка копър Сол 50 гр кедрови ядки Клонка чери домати 

Начин на приготвяне :

Изсипете брашното на купчинка върху плота и направете кладенче по средата. Добавете нарязаното на малки кубчета масло, солта, захарта и яйцата. С пръсти смесете последните съставки до образуването на кремообразна смес и постепенно ги замесете с брашното. Накрая добавете млякото и продължете да месите, докато се получи стегнато тесто. Оформете на топка, завийте във фолио и оставете да си почине в хладилника за около 20 минути. Включете фурната на 190 градуса.Разточете охладеното тесто до кора с дебелина от около 2 мм и я поставете върху формата за тарта. Внимателно притиснете и прекарайте точилката по борда на формата и остранете излишното тесто. С вилица надупчете основите, сложете хартия за печене и запълнете плътно със суров нахут, боб или силиконови топчета.Сложете да се пече за около 15 минути. Извадете, махнете топчетата и хартията.

Намалете фурната на 170 градуса и допечете за още 5 минути – кората трябва да се зачерви.Извадете и оставете да изстине.През това време направете плънката. Задушете нарязаните на дребно чушки със зехтин. Разбийте останалите продукти с миксер и овкусете с индйско орехче, сол и пипер.Поставете натрошеното козе сирене на дъното, поръсете с малко грюйер, добавете сотираните чушки и част от нарязания на дребно копър и залейте с яйчната смес. Поръсете с още малко настъргано сирене грюйер.Печете с обдухване на 160 градуса за около 20 минути - докато се зачерви.През това време запечете кедровите ядки на тиган.

Извадете готовия киш. Ако използвате форма с подвижно дъно, внимателно я отстранете и преместете киша в чиния за сервиране.Ако използвате керамична форма, разрежете внимателно киша на парчета, както е във формата.Сервирайте по следния начин - поръсете киша с кедрови ядки и гарнирайте с малка салата от парченца чери домати и свежи стръкчета копър.

 

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft