Докато правих палачинки без брашно за тънка талия, нито една не се разкъса, а станаха толкова нежни
24 Януари 2022
22186
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
СЪСТАВКИ
- 500 мл мляко
- 3 яйца
- 6 ч. л. царевично нишесте
- 2 с. л.
захар
3 ч. л. растително масло
0,5 ч. л. сол
ПРИГОТВЯНЕ
- В дълбока купа разбийте яйцата с бъркалка до пяна.
- Изсипете млякото в отделен съд и разредете нишестето в него.
- Изсипете яйцата в млечната смес и добавете сол и захар. Разбъркайте добре до гладкост.
- Внимателно изсипете растително масло. Разбъркайте отново добре, за да няма бучки. Тестото излиза доста течно.
- Намажете загрят тиган с олиоили масло и направете палачинки. Обърнете внимателно, като издърпате краищата. По време на процеса на печене тестото трябва да се разбърква непрекъснато, тъй като нишестето бързо се утаява.
- Палачинките са тънки и много крехки. Добър апетит!.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари