Рецептата за тези прекрасни постни сладки ни представи нашата скъпа читателка Светлана. Получават се много вкусни и лесни за приготвяне Курабийки-кокоски, просто се топят в устата.
Курабийки-кокоски
Продукти:
- 6 чаши брашно
- 2 чаши олио
- 1 чаша студена вода
- 2 пакетчета бакпулвер (20 гр.)
- орехи за пълнежа
- кокос за овалване
За сиропа:
- 2 чаши захар
- 2 чаши вода
- 1 пакетче ванилова захар (10 г).
Приготвяне:
В по-дълбока купа се слага брашното и се смесва с бакпулвера. Добавят се олиото и водата и се замесва меко тесто, което не лепне по ръцете. Оформеното тесто се оставя да почине 10 минути.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
След това от него се късат парчета, оформят се топчета колкото орех, като във всяко топче се слага по един орех.
Снимка: YouTube
Така приготвените топчета се нареждат в тава, намазана с масло и се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна до зачервяване. Извадете ги и ги оставете да изстинат.
Снимка: YouTube
Сиропът се прави от 2 чаши захар, 2 чаши вода и 1 ванилова захар. Сложете на огъня да поври 3-4 минути, докато захарта се разтопи хубаво. С горещия сироп се заливат охладените курабийки в тавата, в която са се пекли.
Снимка: YouTube
Оставят се да поемат сиропа, след което се овалват в кокосово брашно.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!
Снимка: YouTube