Докато се печеше във фурната се разнесе невероятен аромат на ябълки, а десерта в съчетание с...
4 Януари 2018
7050
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти:
2 чаени чаши брашно
1 чаена чаша захар
6 яйца (4 от тях разделете на белтъци и жълтъци)
250 грама краве масло
1 пакетче бакпулвер
по 1 супена лъжица какао и канела на прах
5 ябълки
100 грама халва
За заливката:
2 супени лъжици масло (краве)
1/2 чаена чаша захар на пясък
4 супени лъжици прясно мляко
100 грама халва
Начин на приготвяне:
Маслото разбийте с една чаша захар, постепенно добавете две яйца и само жълтъците от останалите четири. Разбийте с миксер продуктите и изсипете при тях брашното и бакпулвера.
Разбъркайте старателно и разделете тестото на две части.
В едната сложете какаото.
Белтъците, които отделихте по-рано, разбийте на пяна. Ако желаете, може да ги смесите с кокосови стърготини. В случай че решите да използвате такива, разбъркайте внимателно.
Подмажете подходяща форма с масло, поръсете дъното й с галета или хлебни трохи.
Първият слой е от тъмното тесто, което разпределете в съда. Следват белтъците, а върху тях - настърганите ябълки.
Поръсете ги с канела, следва халвата и най-отгоре бялото тесто.
Изпечете сладкиша за около 50 минути в предварително затоплена на средна температура фурна (180 градуса).
Направете сладката заливка.
Разтопете маслото в топлото прясно мляко, подсладете със захарта и добавете халвата.
Когато десертът се изпече, намажете повърхността му с получения сладък сос.
Белтъците, които отделихте по-рано, разбийте на пяна. Ако желаете, може да ги смесите с кокосови стърготини. В случай че решите да използвате такива, разбъркайте внимателно.
Подмажете подходяща форма с масло, поръсете дъното й с галета или хлебни трохи.
Първият слой е от тъмното тесто, което разпределете в съда. Следват белтъците, а върху тях - настърганите ябълки.
Поръсете ги с канела, следва халвата и най-отгоре бялото тесто.
Изпечете сладкиша за около 50 минути в предварително затоплена на средна температура фурна (180 градуса).
Направете сладката заливка.
Разтопете маслото в топлото прясно мляко, подсладете със захарта и добавете халвата.
Когато десертът се изпече, намажете повърхността му с получения сладък сос.
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари