Само си ги представете - пухкави, точат се на конци, а в средата - пълни с вкусно бяло сиренце! Кой може да устои на подобни милинки? А ние имаме за вас най-лесната и сполучлива рецепта за домашни милинки ! Запрятайте ръкави и да започваме - ето как се правят тези разкошни милинки за начинаещи :
Разкошни милинки за начинаещи
Продукти:
200 мл хладка вода
4-5 с.л.кисело мляко
1 ч.л.сол
1 равна ч.л.захар
3 с.л.олио
1 с.л.масло
2 яйца без 1 жълтък /той е за намазване/
700 гр.брашно
100 гр.сирене
1 пак.суха мая
Приготвяне:
Разтворете маята в хладката вода със захарта и я оставете да втаса 10 -15 минути. Пресейте брашното в тава, оформете в средата кладенче.
Готовото тесто премесете още веднъж и го разделете на малки топчета, поставете в средата плънка от натрошено сирене и наредете топките в намаслена тавичка. Може да оформите и като фитилче, което след това да вържете на възел.
Оставете милинките да починат 15-тина минути, намажете ги с разбит жълтък и по желание поръсете със сусам или мак. Изпечете ги в загрята фурна 180 градуса до зачервяване