Тази рецепта не е за изпускане! Хрупкави маслени сладки , потопени в черен шоколад, които са идеалния спътник на чаша черно кафе! Можете лесно да ги украсите като мида, но не се колебайте да пропуснете тази стъпка, ако бързате... Ето какво ви трябва за тези умопомрачителни Домашни бисквитки :
Хрупкави маслени сладки
Продукти:
- 125 г масло или маргарин
- 1 чаша (от 200 мл) пудра захар
- 1 яйце
- 60 мл олио
- 1 чаена лъжичка ванилия
- 1 пакетче бакпулвер
- 3,5 чаши брашно (ако е много течно, добавете още половин чаша)
За украса:
- 80-100 гр.
Приготвяне:
В по-дълбока купа се смесват яйцето, олиото и пудрата захар. След това добавете маслото, предварително нарязано на кубчета и размекнато на стайна температура.
Сипете брашното, ваниловата захар и бакпулвера. Месете на ръка до получаването на фино, гладко и меко тесто, което не лепне по ръцете.
Веднага оформете от тестото топки и ги сплескайте между дланите си.
Направете линии с чаша, така че да изглежда като мидена черупка. Може да пропуснете тази стъпка, ако бързате
Наредете ги в тава, застлана с хартия за печене.
Сложете ги в предварително загрята фурна на 180 градуса и ги печете 20 минути или докато станат леко златисти, но внимавайте да не се препекат. Долната част трябва да се запече, а горната да остане светла.
Разтопете шоколада на водна баня или в микровълнова фурна, след това потопете всяка сладка до половината в шоколада и оставете да изстине и да се втвърди.
Да ви е сладко!