Докато я правя и лигите ми текат, а децата седят на печката и чакат само да я извадя, за да я излапат, за мъжа ми не остава даже

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Докато я правя и лигите ми текат, а децата седят на печката и чакат само да я извадя, за да я излапат, за мъжа ми не остава даже
Докато я правя и лигите ми текат, а децата седят на печката и чакат само да я извадя, за да я...
588811
Докато я правя и лигите ми текат, а децата седят на печката и чакат само да я извадя, за да я излапат, за мъжа ми не остава даже
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Не бях яла толкова вкусна  картофена запеканка с месо , превърна се в моето любимо ястие със своята простота на приготвяне, оригинален дизайн и, разбира се, с отличния си вкус.

Картофената запеканка с месо става във фурната, изчезвайки от масата само за един миг, независимо от факта, че е доста богата и хранителна! 

 

Необходими съставки:

Картофи – 2 килограма;

Говеждо месо – 800 грама (може и кайма)

Малка глава лук;

Няколко супени лъжици заквасена сметана;

50 грама краве масло;

сол и черен пипер на вкус.

 

Приготвяне:

Нарежете месото на малки парченца.

Почистете лука и също го нарежете.  Подгответе плънката, като смесите месото и лука. Почистете картофите, нарежете ги и ги сварете в леко подсолена вода.

В говеждото добавете сол и черен пипер и го запържете в тиган. Ако плънката е твърде суха, добавете малко вода. Във варените картофи добавете маслото и ги намачкайте на пюре.

Покрийте тавата с хартия за печене. Намажете с растителна мазнина. Най-отдолу сложете половината картофи, разпределени равномерно по формата. След това изсипете пърженото говеждо месо. Отгоре разпределете втората половина от картофите. С помощта на дървена или силиконова щпатула подравнете отгоре.

 

За по-вкусна и хрупкава коричка намажете със заквасена сметана. Загрейте фурната до 180 градуса и печете до златисто кафяво.

Картофената запеканка с месо, изпечена във фурната, става под формата на торта 

Можете да добавите отгоре кашкавал или сирене, или още сметана – ще се получи още по-добре. Но първо опитайте тази рецепта!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft